27 Ocak 2013 Pazar

İlk geceden..

Mocha'yı eve getirmekle başlayan serüven ilk gecesinden çatlak vermeye başladı. Annesinden ve kardeşlerinden ayrıldığı ilk gece beklediğimden kötü geçti. Hoş pek bir şey beklemiyordum. Uyur, uyanır, yemek yer, tuvaletini yapar, yine uyur diye kurduğum hayallar, yemek yiyip sürekli işemekle geçti. Boş kalan diğer vakitlerinde ciyak ciyak ağladı. İlk gün uykusuz kalmamın verdiği yorgunlukla gündüz canavar gibi ortalıkta dolanıp bulduğu her yere işemesi de sinir seviyemi gittikçe zorladı.

islakpatiForumlarda deli gibi ne yapıcam ben sorularıyla insanları çıldırttım. Tabi bu yoldan geçmiş bir çok insan bana sürüsüyle akıllar vermedi değil. Bu süreçte yatağının altına saat koydum. Neymiş annesinin kalp atışı sanırmış da rahatlarmış. Bana mısın demedi. Yatağına sıcak su torbası koyun dendi hemen denendi. Bana mısın demedi. Koca bir hafta boyunca bir saat uyudu üç saat ağladı.

 
 
En kötüsü komşulardan şikayet almamız oldu. Çok biliyormuşum gibi kapıma gelenlere 'bebek daha o yaa! öğrenecek! napayım annesini kardeşlerini arıyo muhtemelen' diyip gönderiyordum.

islakpatiAma benim sinirim tepemde artık çaresiz ağlamasın diye başında beklediğim gecelere geceler ekledim. 'Yeter ki hiç sesin çıkmasın ben yanında malak gibi oturmaya razıyım' dedim resmen. Sonra baktım olcak gibi değil, antreyle yatak odamın kapısını açık bıraktım yatağıma yattım. Bu ne zaman vik vik ortada dolanmaya başlasa seslendim yanıma çağırdım. Beni görünce sakinleşiyordu.

Bir süre sonra antrede Mocha'nın yatağının yanında sızdığım geceler yatağımın dibine onun gelmesiyle son buldu. En azından artık rahat bir uyku çekebiliyorum dedim ama uyurken melek olan uyanınca canavardı bence. Yıllarca onu doya doya en çok uyurken sevdim. Uyanıkken yerinde durmuyordu velet. Bu kadar enerjiyi nerden buluyor diye çok düşündüm. Hele benim gibi tembele yapılcak şey değildi.

islakpatiAşıları bitmediği için dışarıya çıkarmamalıydım ama ben evde bunalıma girdiğini bile düşündüm. Mocha uyurken bende mışıl mışıl uyuduğum için benimle geçirdiği ilk ayından pek doğru düzgün fotoğrafı olmadığını şimdi fark ediyorum. Çünkü kendisi yerinde durmayan tekrar ediyorum bir canavardı. :)




Evet bana göre canavardı ama aslında göbeği yere deymek üzere olan tombiş bacaklarıyla evin heryerinde pıtır pıtır koşturan bir yavru köpekti. Ama ilk kez yavru bir köpekle evde baş başa kalmıştım. En kötü durumdaydım; ne yapacağımı bilmiyordum. Ağlıyordu, susmuyordu. Evin heryerine işiyordu. Beni hiç dinlemiyordu.

Hoş şimdi dinlemiyordu derken iyi. Kızım köpek senin ne istediğini anlıyordu da mı dinlemiyordu!

islakpati

24 Ocak 2013 Perşembe

İlk gün..

islakpatiİlk karşılaşmamızdan yaklaşık bir ay sonra almaya gittim onu, aldığım kişi onu bana vermeden önce boynuna kırmızı bir kurdele bağlamıştı. Şimdi aklıma geldikçe 'ölürüm sana' diye üzerine atladığım köpeğin neden fotoğrafını çekmek aklıma gelmedi ki diye üzülüyorum. Neyse olan oldu. Onu eve getirmeden önce doğru veterinere götürdüm. Ne yapılması gerekiyor öğrenelim, yapılsın diye. Hemen bir aşı takvimi çıktı karşımıza, parazitiydi hapıydı pek  de ilgimi çekmediler açıkcası, o an karşımda duran hekime 'leş gibi kokuyor bu yaa ben bunu eve götürüp yıkarım hemen' derken çok ciddiydim!
 
Tabi ki vazgeçirdiler beni. 'Küçük henüz annesinden yeni ayrıldı, tabi kokar, sakın yıkama, sakın ha!' gibi lafları yedikten sonra yol üzerindeki petshoptan kuru şampuan, mendil falan alıp evin yolunu tuttuk.
 
islakpati7 ya da 8 kiloluk 2 ayını geçmiş çikolata renkli bu miniği eve gelir gelmez sildim, pudraladım. Yetmedi üstüne parfüm bile sıktım! Hadi dedim üşütür dediler üzerine bir de polar kıyafet giydirdim.
 
 
Ve böylece o da annesinin ne lanet bir kişi olduğuyla ilk gün tanışmış oldu. :)
Bir ay öncesinden benim olacağı belli olan köpeğimin adı geldiğinde belliydi tabi ki. İsmine karar verme aşamasında bir çok öneri gelmişti ama ben yengemin aklına gelen, çikolatalı kahveyi çok sevdiğimden adının 'Mocha' olmasına hemen karar vermiştim.
Mocha aslında Moka diye okunur ama o zamanla muko, maho, moko, boka gibi çevremizdeki yaratıcı insanların seslenişlerine de sevinir hale geldi hemencecik :)
 
 
islakpati



17 Ocak 2013 Perşembe

Islak pati

Bir köpekle yaşıyorsanız yağmurlu havalarda yapılan geziler sonrası evinize döndüğünüz zaman evin parkelerinde çıkan pati izlerinin mutluluğunu bilen şanslılardansınızdır. Benim de evimde ıslak patileriyle dolaşıp mutluluk veren bir dostum var.
Bugün onun doğum günü. İyiki varsın kızım..

islakpati